Andere leermethodes

Wijs Worden voor VMBO, Basis (VMBO-t/Havo) en VWO/Gymnasium

In Wijs Worden leert de leerling over levensbeschouwelijke vragen en antwoorden. Daarbij wordt ook geleerd om zichzelf en anderen hierover kritisch te bevragen. Dit kritisch nadenken over levensbeschouwing wordt in Wijs Worden ‘filosofie’ genoemd.
Belangrijk voor Wijs Worden is de overtuiging dat het vermogen om zelfstandig te denken noodzakelijk is om op verantwoordelijke wijze mens te zijn; daarmee lost Wijs Worden ook de behoefte aan burgerschapsvorming in. Training in zelfstandig denken zoals in Wijs Worden gebeurt, bewijst daarnaast uitstekend diensten aan andere schoolvakken.

In Wijs Worden Basis en Wijs Worden VMBO worden de instructieteksten samen met de verwerkingsopdrachten in één boek aangeboden. De instructieteksten zijn met het oog op de doelgroep kort gehouden en de opdrachten staan steeds direct bij de betreffende tekst.
Dit leerwerkboek heeft de volgende voordelen:
1.    De leerling heeft maar één boek nodig met alle praktische voordelen van dien.
2.    De kosten zijn overzichtelijk én laag. Een alles-in-een bedrag per leerling per jaar.
3.    Omdat instructieteksten, opdrachten en antwoordruimte bij elkaar staan, leent WWB en WW VMBO zich veel beter dan een uitgave met een apart leer- en werkboek om digitaal te worden gebruikt; er hoeft niet steeds op het scherm geswitcht te worden. 

Zie voor het complete overzicht aan schoolmethodes van Damon Educatie: www.damon-educatie.nl